Källsortering för en hållbar framtid

För alla företag såväl som bostadsrättsföreningar och andra verksamheter, kommer det att uppstå avfall. För att er verksamhet ska kunna agera så miljösmart som möjligt finns det ett antal hållbara lösningar som vi hjälper er med, däribland hur källsortering ska ske på bästa möjliga vis. Dessutom finns det en Sorteringsguide som ger råd och stöd.


Källsortering ger en hållbar framtid 

Hur mycket avfall uppstår vid er fastighet? Hur kan ni förändra avfallshämtningen för att hitta en mer hållbar lösning? Kan en förändrad avfallshämtning även vara ekonomiskt smart och sänka kostnaderna?  

Om det är sådana frågor som ert företag, förening eller verksamhet funderar kring så hjälper vi er. Vi kommer gärna till er på ett kostnadsfritt besök och tillsammans går vi igenom ert avfallsutrymme och ger förslag på hur ni bäst kan välja och dimensionera tjänster för att skapa en hållbar avfallshämtning.  

Vi hjälper också gärna till med informationsmaterial för att öka sorteringsgraden hos er.  Hör av er till oss på Lumire för en klok lösning som passar er.
 

Därför ska vi källsortera

Att källsortera är en viktigt för att bidra till en hållbar framtid, det tar mindre av jordens resurser att återvinna material än att använda nytt material och därför en viktig del i att skapa en mer hållbar framtid. Om ni kan ersätta ett brännbart kärl med ett materialkärl så blir det dessutom i regel en lägre kostnad, med andra ord så lönar det sig på flera sätt att källsortera. 

Sorteringsguiden ger råd 

Ni kan använda vår digitala sorteringsguide för att rådfråga om hur ditt avfall ska sorteras. Vill ni ha informationsmaterial till er förening så tillhandahåller vi det till er.  Lär gärna mer på Sorteringsguide.

Om ni inte hittar det ni söker, kontakta Kundservice, via e-post eller ring 0920-25 09 00. Använd gärna formuläret nedan.

Boka kostnadsfri rådgivning

o Beskriv vad ni vill ha hjälp med.

Läs om GDPR och din personliga integritet.