Kronan ÅVC

Inlämning till återbruk på Kronan.

ÅVC Kronan har stängt


I och med Kronandalens exploatering behöver återvinningscentralen och återvinningsmarknaden på Kronan stängas ner. Lumire håller på att färdigställa den nya återvinningscentralen Risslan på Porsödalens industriområde. När Risslans återvinningscentral står klar i december i år kommer besökarna, förutom att lämna material för återvinning, enkelt kunna lämna in saker till återbruk.

Den 5 september stängde återvinningscentralen på Kronan. Besökarna hänvisas nu till Lumires övriga återvinningscentraler i Sunderbyn, Antnäs och Råneå. Den 30 september stänger återvinningsmarknadens mottagning av återbruk och den 31 oktober stänger återvinningsmarknadens butiker. I början på december slår portarna upp för den nya anläggningen för återvinnings och återbruk på Risslan.

Inlämning av avfall eller återvinning exempelvis grovavfall, farligt avfall som kemikalier och elektronik, vitvaror, löv- och ris, kan under perioden från Kronans stängning fram till återvinningscentralen Risslans öppning som vanligt lämnas in på Lumires återvinningscentraler i Sunderbyn, Antnäs och Råneå.

Perioden mellan ÅVC Kronans stängning och ÅVC Risslans öppning kommer mottagning av återbruk (kläder, prylar som någon annan kan ha glädje av) vara begränsad. Du har möjlighet att lämna in saker till återvinningsmarknaden på Kronan fram till 30 september. För att minska risken att saker som skulle kunna få nya ägare istället slängs som avfall ber vi dig att avvakta med att lämna in för återbruk under perioden oktober-november.

Planerar du att rensa hemma, passa på under sommaren eller vänta till återvinningscentralen Risslan öppnat. Vi hoppas på ert överseende under denna övergångsperiod och är tacksamma för att ni planerar ert besök till våra övriga anläggningar.

Återvinningsmarknadens butiker på Kronan kommer att vara öppna hela oktober, därefter stängs verksamheterna på Kronan ner.

I december slår portarna upp för den nya anläggningen för återvinning och återbruk på återvinningscentralen Risslan.

Viktiga datum:
5 september stänger rampen på återvinningscentralen Kronan
30 september stänger inlämningen av återbruk på Återvinningsmarknaden Kronan
31 oktober Återvinningsmarknaden Kronans butiker stänger

Extraöppet för inlämning av invasiva växter, löv och ris

Inlämning av invasiva växter samt området för löv och ris kommer att hålla öppet lördagar mellan 09.00-13.00 t.o.m. 2 oktober. Därefter hänvisas samtliga besökare till övriga återvinningscentraler i Sunderbyn, Antnäs och Råneå.

Extra öppettider:
11 sep 09-13
18 sep 09-13
25 sep 09-13
2 okt 09-13

Pantamera Express

OBS! Pantamera express är avstängd i väntan på flytt. Vi hänvisar er istället till pantmaskinerna vid ICA maxi på Storheden.

Sedan november 2016 har vi en storpantarmaskin på Kronan. Den är perfekt för dig som vill panta stora mängder då den både räknar sorterar själv. Pantaren kan välja mellan att få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Man kan också välja att skänka sina pantpengar till Barncancerfonden.

Pantamera expressmaskin
Kronan åvc

Kronans ÅVC är Luleås största och mest besökta återvinningscentral. Den byggdes 1997 och byggdes ut 2003. På samma område mitt emot ligger Luleå kommuns Återvinningsmarknad.

Sidan uppdaterad: 2021-09-06

Sorteringsguiden

Tryck på knappen för att komma till Sorteringsguiden.

Dagens öppettider

Sunderby ÅVC: 8-16
Råneå ÅVC: Stängt
Antnäs ÅVC: Stängt
Kronans ÅVC: Stängt