Minimeringsmästarna

Vill du bli en Minimeringsmästare?

Hemmet är fullt med grejer, tiden räcker inte till, pengarna försvinner till höger och vänster. Nu söker vi dig som vill minska på de onödiga sakerna i livet. Delta i Minimeringsmästarna och få inspiration för hur du kan leva mer hållbart. Tävlingen sätter igång i september 2021 och drivs av nationellt av Göteborgsregionen med stöd från Avfall Sverige, i Luleå drivs tävlingen av Luleå Miljöresurs tillsammans med Lulebo – och vi söker nu deltagare!

Minimeringsmästarna är en nationell tävling där hushåll i hela Sveriget tävlar mot varandra i att minska avfallsmängder. Tävlingen vill inspirera hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på avfallet och förstå att vi har möjlighet att påverka i klimatfrågan. Hushållen kommer utmanas i att minska sina avfallsmängder på ett lekfullt och lärorikt sätt.

Så går det till

Under ett års tid kommer medverkande hushåll att delta i fem olika tematräffar där de inspireras och lär sig om respektive tema. Deltagarna kommer få utmaningar som förhoppningsvis bidrar till minskade avfallsmängder.

En utmaning kan bestå av att laga mat på rester eller bara handla second hand en månad. Poäng delas ut för hur deltagare genomför utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

Ansök nu!

Så länge du är redo för en utmaning och är nyfiken på att lära dig nya grejer så kan alla bli en Minimeringsmästare.

Tävlingen bygger på mycket kommunikation så vi vill gärna att deltagare känner sig trygga med att vara med i sociala medier och tycker det är roligt att inspirera andra.

Blir du sugen på att delta i Minimeringsmästarna? Alla typer av hushåll kan söka - ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par, så länge ni bor i Luleå kommun. Du kan ansöka via minimeringsmastarna.se/anmalan Länk till annan webbplats. fram till den 15 september. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Jenny Widmark

Hållbarhetschef, Luleå Miljöresurs

Jenny.widmark@lumire.se

Sidan uppdaterad: 2021-10-18

Sorteringsguiden

Tryck på knappen för att komma till Sorteringsguiden.

Dagens öppettider

Sunderby ÅVC: 8-20
Råneå ÅVC: 14-20
Antnäs ÅVC: Stängt
Kronans ÅVC: Stängt