Vattenavstängning Föreningsgatan
Se driftinformation >>

Automatisk betal­ning för företag på Risslan

Med start i oktober 2022 införs ett nytt betalsystem för företag som lämnar avfall på Risslans återvinningscentral i Luleå. Det nya systemet är automatiserat och innebär en förenkling för dig som företagskund. Kamerasensorer kommer att skanna registreringsplåtarna på bilarna som kommer till Risslan helt utan datalagring, och för de fordon som är registrerade som företagsbilar skickas en faktura automatiskt på samma pris som tidigare, vilket är 340 kronor exklusive moms, per besök.


Sedan tidigare kunde företag använda sig av ett kort för betalning, men på Risslan ändras nu betalsättet. Framöver kommer detsamma att ske på våra övriga återvinningscentraler. För dig som företagskund blir det en smidigare lösning. Skulle det vara ett ekipage som väger mer än 3.5 ton är det Sunderbyns avfallsanläggning som gäller.

Detta gäller endast företag som lämnar avfall på Risslans återvinningscentral, privatpersoner berörs inte. Skulle det vara så att tjänstebilar som är företagsregistrerade används för privat bruk, eller besöket ska ske endast till Hållbarhetshuset ber vi er kontakta oss för att se till att ingen automatisk faktura går ut. Vi kan också göra upplägg gällande projekt och ber er kontakta oss för era frågor och funderingar på kundservice@lumire.se

Klicka på bilden här intill för att läsa mer