Ändrad tömningsdag v25
Se driftinformation >>

Han var först i Luleå på dygnet runt-öppet

Sedan snart en vecka har Lumires nya självservicetjänst med dygnet runt-öppet varit igång i Antnäs och Råneå. Närmare två tusen personer har laddat ner Lumires nya app och genomfört utbildningen och den som var allra först att prova på självservice dygnet runt var Andreas Andersson (bilden):


– Roligt att vara först, även om det inte var så planerat! Det passade jättebra då jag hade en del metall hemma som behövde kastas, från ett tak vi byggt. Så slapp jag vänta på att få åka och lämna. Det är jättebra att det blir öppet dygnet runt, jag jobbar skift och det är ypperligt för mig att kunna åka hit när jag vill. Själva besöket gick bra, det var enkelt att åka in här på återvinningscentralen, säger Andreas Andersson och lägger till:

– Det är ju inte allt som får lämnas, men för mig är det jättebra att kunna komma hit med avfall när man röjer i trädgården, sådant som tar plats och som man vill bli av med ganska omgående. Det är ju ganska väderberoende när man kan röja hemma i trädgården. Kemikalier och farliga saker får man ta på de bemannade öppettiderna. Nu hoppas jag att folk sköter detta så vi får ha kvar öppet dygnet runt.

Hur tycker du att det funkar med den nya appen och utbildningen?

– Det funkade bra, jag laddade ner appen och gjorde utbildningen. Det var enkelt och smidigt, säger Andreas Andersson.

Från Lumires sida finns en stor glädje över att så många redan använt självservice-tjänsten i både Antnäs och Råneå, och att det fungerat som förväntat. I Lumires app finns en sorteringsguide för den som är osäker på hur ett visst avfall ska sorteras – något som är extra viktigt när man besöker återvinningscentralen utan att det finns Lumire-personal på plats. Per Ekervhen, nöjd vd på Lumire säger avslutningsvis:

– Ska bli spännande att följa utvecklingen, vi är jätteglada att så många redan valt att ladda ner appen, genomfört utbildningen och besökt återvinningscentralerna. Vi kan följa besöksstatistiken och ser att söndag var en extra populär dag. När sedan Risslan öppnar den 2 oktober får vi se hur besöken utvecklas där, och så lär vi oss tillsammans.