Ändrad tömningsdag v25
Se driftinformation >>

Kläder söker nya ägare – dags för bytesdag

Nu följer Lumire och second hand-butiken Samlat tillsammans med Naturskyddsföreningen upp succén från i våras och anordnar en klädbytardag, med fokus på höst- och vinterkläder för hela familjen. ”Vi ser fram emot en glädjefylld dag på lördag 15 oktober”, säger Lumires Evelyn Lindgren (bilden).


– Vi kör en favorit i repris! Vårens klädbytardag som vi hade med Naturskyddsföreningen blev väldigt uppskattad. Därför ordnar vi en klädbytardag på Vetenskapens hus nu på lördag, 15 oktober, inför hösten och vintern. Vi har fått många frågor från Luleåbor som kommit in till oss på butiken Samlat och frågat: när blir nästa klädbytardag?

Vårens klädbytardag var en riktig succé.

– Vi räknade ihop omkring 400 besökare och mer än 2600 plagg som bytte ägare.

Varför är det viktigt att genomföra en klädbytardag?

– Det finns alternativa sätt till konsumtion och framför allt ny konsumtion. Här ges besökarna möjlighet att byta till sig kläder, kläder som inte längre används men som kan bli någon annans favoritplagg. Ett sätt som är vänligt för både plånboken och för miljön.

Hur går det till?

– Nytt för i hösten är att man under denna vecka, 10 – 14 oktober kan komma till vår butik Samlat på Köpmantorget och lämna in det som man vill byta. Då får man en entrébiljett till lördagen, som ger möjlighet att få med sig upp till fem plagg hem. Det går också fint att lämna in sina kläder på lördagen, mellan klockan 10.00 – 11.30 på Vetenskapens hus, säger Evelyn Lindgren och lägger till:

– Sedan öppnar vi dörrarna klockan 12, och då startar själva klädbytardagen, som avslutas klockan 15.

Vad har du för förväntningar?

– Jag hoppas på en rolig, glädjefylld och spännande klädbytardag med många plagg som får nya hem, säger Evelyn Lindgren avslutningsvis.