Ändrad tömningsdag v25
Se driftinformation >>

Kulturnatten på Samlat – vinylskivor och DJ

Lördag 10 september är det dags för Kulturnatten i Luleå, som innebär ett antal olika aktiviteter runt om i stan. På second hand-butiken Samlat hålls det extra öppet under eftermiddagen till klockan 17.00. Lumires och Samlats Evelyn Lindgren (bilden ovan) berättar mer:


– Vi bjuder på musik i olika form. Johan Renström som spelar skivor, dessutom har vi en vinylskivsmarknad att botanisera i. Vi har fått ihop mer än 200 skivor, sex backar att leta bland. Skivorna har skänkts av Luleåborna, framför allt till återbruksmottagningen på Risslan i Luleå. Det finns svenskt som Thåström, härliga 80-talsklassiker som Europe och Def Leppard. Såg även Johnny Cash och The Cure i backarna när jag tog en titt. Det är jätteroligt att det som någon inte behövde eller ville ha kvar, att det lämnas vidare – det är ett sådant samhälle vi vill ha, berättar Evelyn Lindgren och lägger till:

– Kultur är superviktigt för alla, för förståelse för samtiden. Det är därför vi på Lumire och Samlat vill vara med på vårat sätt.

bild på vinylskivor i back
Vinylskivor som Luleåborna lämnat vidare finns till försäljning på Samlat lördag 10 september, mellan klockan 11.00 – 17.00.

Evelyn Lindgren tipsar också om en slow fashion-föreläsning med Lina Stoltz som sker under Kulturnatten på Kulturens hus. Tillbaka till Samlat, där DJ Johan Renström kommer med en hälsning om vad som kommer att spelas under på Samlat:

– Ambitionen är att endast spela från det som är till försäljning. Blir en rolig utmaning då jag inte vet vad det är för skivor. Men det finns bra musik att hämta från dom flesta genrer och skivbackar, bara en gräver tillräckligt djupt.

Välkommen till Evelyn, Johan och second hand-butiken Samlat mellan klockan 11.00 – 17.00 på lördag 10 september!