Luleås första publika tankstation för biogas­fordon

Kör du en bil som går på biogas? Då har vi goda nyheter. Tisdag 22 februari invigdes en tankstation för biogas på OKQ8:s station vid rostbollen i Luleå. Lumires vd Per Ekervhen fanns med bland invigningstalarna:


– Att göra en omställning är något vi måste göra tillsammans och det är inte helt enkelt. Dels för oss som producent av biogas, men också för privatkunder och fordonstillverkare – att man som privatperson eller företag vågar och vill investera i alternativa drivmedel. Nyckeln till det är infrastruktur, att knyta ihop kund, tillverkare och biogasproducent, berättar Per Ekervhen, vd på Lumire.

Det var OKQ8:s styrelseordförande Tomas Lejon som klippte bandet och invigde tankstationen på OKQ8 vid Rostbollen i Luleå, den 22 februari. I samband med invigningen visades ett par biogasdrivna fordon upp, bland annat en lastbil som eleverna vid fordonsprogrammet på Björknäsgymnasiet i Boden använder under utbildningen.

Bild på en person som står framför en tankstation
Per Ekervhen, vd Lumire

– Vi gör den här satsningen som en del i vårt hållbarhetsarbete, vi vill alltid vara relevanta för våra medlemmar och i den mån vi har medlemmar som vill tanka fordon med biogas vill vi också kunna erbjuda biogas. Vi skulle helst jobba helt med förnyelsebar energi men vi tar steg i den riktningen för att bibringa marknaden de lösningar som marknaden efterfrågar. Finns det kunder som vill tanka biogas, så vill vi också kunna erbjuda det, säger Tomas Lejon, styrelseordförande för OKQ8 i Norrbotten avslutningsvis.

Bild på en person som står framför en tankstation
Tomas Lejon, styrelseordförande OKQ8 Norrbotten