Lumire bjuder in till träff och rund­vandring vid Notvikens badplats

Fredag 28 oktober mellan klockan 12.00 och 15.00 är det tid för både en slags avslutning och en invigning – arbetet med det omfattande vatten- och avloppsprojektet Östra länken börjar gå mot sitt slut för just denna etapp. Nu vill Lumire med partners bjuda in till en träff vid Notvikens badplats som bland annat innehåller en gemensam skogspromenad för att se närmare på Katarina Pirak Sikkus verk ”Skyddsandens cirkel” (bilden).


Samlingsplats är Notvikens badplats och Lumire, Luleå kommun, Notvikens intresseförening och NCC som är partner inom projektet möter upp. Det bjuds på fika och ett program tar vid, som innehåller en gemensam promenad för att höra mer om den konstnärliga gestaltningen skapad av Katarina Pirak Sikku, trädens mässingringar som kan bli en egen saga om ringen. Lumire med partners berättar också mer om utformningens betydelse i en växande stad, kulturmiljö och minnen i omgivningen. Ett resonemang om ekosystemtjänster och vi får även lyssna till Notvikens intresseförening samt NCC, en av våra partners i projektet som varit med och genomfört arbetet.

– Med projektet Östra länken har vi befunnit oss vid Notviken, Tuna och Mjölkudden ända sedan slutet av år 2019 och både synts, hörts och tagit plats. Vi är väldigt tacksamma för den fina dialog vi haft med närboende som både visat stor förståelse och kommit med värdefulla synpunkter och idéer som hjälpt oss att göra projektet ännu bättre och projektets påverkan mindre. Exempel på detta är allt från omplacering av papperskorgar, val av körvägar, tider och information för avstängningar och skyltningar, behov av gång- och cykelvägar, hjälp med informationsspridning och mycket mer! Nu när vi lämnar området vill vi passa på att träffas på plats och tacka er och samtala om projektet och samhällsbyggnad i allmänhet, berättar Lumires Malin Sunesson (bilden nedan) som är projektchef för Östra länken.