Tillfällig förändring av avfallshämtningen utefter Alviksvägen
Se driftinformation >>

Lediga tjänster

Hos oss på Lumire finns ett antal olika roller och tjänster, vi välkomnar mångfald och dig som också vill vara en miljöresurs. Vi uppskattar spontanansökningar, och för dig som ser Lumire som en spännande framtida arbetsgivare och vill att vi kontaktar dig utifall att vi hittar något som matchar din profil ber vi dig att fylla i vårt ansökningsformulär. Skriv kort om din bakgrund och arbetslivserfarenhet, och dina tankar om vad din roll på Lumire skulle kunna innebära, samt dina kontaktuppgifter. Varmt välkommen!

Ledig tjänst:
Senior HR-specialist

Omfattning:Heltid
Varaktighet:Tillsvidare
Anställningsform:Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Lönetyp:Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsgivare:Luleå MiljöResurs AB
Arbetsplats:Murbruksvägen 4, 973 45 Luleå
Ansökan senast:21 augusti 2022
För frågor, kontakta:HR-chef Elin Selberg t.o.m 28:e juni eller fr.o.m 8:e aug. via e-post eller telefon 0920-25 09 05.

Om jobbet

Lumire, som står för Luleå Miljöresurs AB är vårt kommunala bolag för vatten och avlopp samt avfall, återvinning och återbruk. Det är vi som säkerställer att alla Luleåbor har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att avfall och avlopp tas om hand. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt. Som Norrbottens största livsmedelsproducent levererar vi 8 miljoner kubikmeter dricksvatten årligen, och inom vår avloppsverksamhet renar vi årligen 10 miljoner kubikmeter spillvatten samt producerar 2 miljoner kubikmeter grön biogas som bland annat driver ett antal bussar i Luleå. Vi hanterar närmare 55 000 ton avfall per år som vi samlar in från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå vilket vi sköter om via våra återvinningscentraler och vår avfallsanläggning. Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag är vi en stark aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad.

Uppdraget som Senior HR-specialist

Den 1 januari i år blev vi dubbelt så många anställda över en natt då kommunens vatten- och avloppsverksamhet övergick till Lumire. I rollen som Senior HR-specialist får du möjlighet att delta i uppbyggnaden av det nya Lumire och fortsätta vår utveckling av HR-området där du kommer att bidra såväl operativt som strategiskt till vår framgång. Du som kommer att trivas här ser tjusningen i att få arbeta verksamhetsnära inom hela HR-området med bolagets 19 chefer och 200 medarbetare samtidigt som uppdraget också har många strategiska inslag – i en föränderlig och spännande tid där dina initiativ och idéer verkligen uppskattas. En stor del av din tid och ditt engagemang kommer du att lägga på kompetensförsörjning – både med rekrytering i vardagen och på lång sikt bland annat genom externa kontakter och arbete med vår attraktionskraft som arbetsgivare. Du kommer att vara med och driva utvecklingen av arbetssätt, systemstöd och övriga områden som gör att HR-arbetet i organisationen förbättras och förenklas.

HR-avdelningen består av dig, personal- och löneadministratör och HR-chef. Vi arbetar tillsammans och stöttar varandra – vi vrider och vänder på frågor för att hitta de bästa lösningarna samtidigt som vi har kul på jobbet. Balans mellan arbets- och privatliv är viktigt och vi erbjuder dig flexibel arbetstid med möjligheter till distansarbete.

Vem du är:

 • Vi söker dig som är riktigt erfaren inom HR och tilltalas av att arbeta i en organisation där du kommer att ha helhetsperspektiv likväl som detaljkännedom.
 • Du har universitets- eller högskoleutbildning inom HR eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Du har erfarenhet och stort intresse av arbete med kompetensförsörjning och rekrytering.
 • Du är van att arbeta självständigt och konsultativt med hög servicekänsla, och gör det genom god kommunikation. Du är en samarbetsinriktad person som förstår vikten av goda relationer. Du är trygg i dig själv, tar ansvar och kan vara flexibel och prioritera ditt arbete. Vi söker dig som har en hög egen drivkraft och fullföljer dina uppdrag.
 • Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du bli en miljöresurs?

Då kommer du att trivas på Lumire. Som anställd hos oss bidrar du till några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten och en hållbar avfalls- och avloppshantering. Det vi gör har betydelse idag och i framtiden.

Övrigt

Omfattning: 100% tillsvidare.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras inför anställning enligt 3 kapitlet i säkerhetsskyddslagen.

I denna rekrytering tar vi endast emot ansökningar via Workspace Recruit:

Ledig tjänst:
Anläggningsarbetare

Omfattning:Heltid
Varaktighet:Tillsvidare
Anställningsform:Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Antal tjänster:3 st.
Körkortskrav:B
Lönetyp:Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsgivare:Luleå MiljöResurs AB
Arbetsplats:Murbruksvägen 4, 973 45 Luleå
Ansökan senast:31 augusti 2022
För frågor, kontakta:Roger Jakobsson eller Lars Rutberg

Om jobbet

Lumire, som står för Luleå Miljöresurs AB är vårt kommunala bolag för vatten och avlopp samt avfall och återvinning. Lumire ägs av Luleå kommunföretag och vi är idag närmare 200 anställda i bolaget. Det är vi som säkerställer att alla Luleåbor har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att avfall och avlopp tas om hand. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt. Som Norrbottens största livsmedelsproducent levererar vi 8 miljoner kubikmeter dricksvatten årligen, och inom vår avloppsverksamhet renar vi årligen 10 miljoner kubikmeter spillvatten samt producerar 2 miljoner kubikmeter grön biogas som bland annat driver ett antal bussar i Luleå. Vi hanterar närmare 55 000 ton avfall per år som vi samlar in från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå vilket vi sköter om via våra återvinningscentraler och vår avfallsanläggning.

Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag är vi en stark aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad.

Lumire ansvarar för Luleå kommuns vatten- och avloppsverksamhet med ansvar för nybyggnation, drift och underhåll av VA-ledningar, vattenmätare, avloppsreningsverk, vattenverk och pumpstationer. Vatten och Avlopp är en framtidsbransch i ständig utveckling och med stora investeringar. Vi erbjuder mångskiftande arbetsuppgifter, möjligheter till personlig utveckling och som medarbetare hos oss är du en del av vårt utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar som en av ca tjugo anläggningsarbetare tillsammans med arbetsledare för service, löpande drift och underhållsinsatser eller ombyggnads- och nyanläggningsarbeten till våra abonnenter inom Luleå kommuns VA-nät. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning, gärna inom bygg- och anläggning eller liknande. Som person är du lugn, noggrann och känner ansvar och engagemang för ditt arbete och uppsatta mål. Du är handlingskraftig och har lätt för att skapa och underhålla goda relationer, både inom personalgruppen och med externa aktörer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och är flexibla med startdatum. Kan du börja snart är det självklart en fördel men vi är intresserade av att även du som inte kan börja inom kort söker tjänsten.

Krav

 • God förmåga att strukturera och planera ditt arbete och ser lösningar istället för problem
 • God samarbetsförmåga
 • God förmåga att kommunicera
 • Grundläggande kunskaper inom IT
 • B-körkort

Meriterande

 • Utbildning inom Säkerhet på väg
 • Diplomutbildning inom: Rörläggning, VA-svetsning av PE- stum/muff, Schakta säkert, hygienutbildningar
 • Erfarenhet av arbete med rörläggning och/eller anläggningsarbete
 • Erfarenhet av arbete kring schakter


Säker arbetsmiljö är en hög prioritet och det är därför viktigt att du förstår och agerar efter säkerhetsinstruktioner och föreskrifter.

Arbetet är säkerhetsklassat och därmed kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras inför anställning.

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Urval sker löpande även under sommaren.

Skicka din ansökan via e-post till rekrytera@lumire.se och ange ”Anläggningsarbetare” i ämnesraden i mailet.

Ledig tjänst:
Återvinnings- och avfallschef

Luleå Miljöresurs AB (Lumire) är från och med årsskiftet 2021/2022 ditt kommunala bolag för vatten och avlopp samt avfall och återvinning. Lumire ägs av Luleå kommunföretag och vi är idag cirka 180 anställda i bolaget. Vi säkerställer att du har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att ditt avfall och avlopp tas om hand. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt.

Vi är Norrbottens största livsmedelsproducent och levererar 8 miljoner kubikmeter dricksvatten årligen. Inom avloppsverksamheten renar vi årligen 10 miljoner kubikmeter spillvatten samt producerar 2 miljoner kubikmeter grön biogas. Vi hanterar närmare 55 000 ton avfall per år som vi samlar in från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå, vi driver de fyra återvinningscentralerna i Luleå och avfallsanläggningen i Sunderbyn.
Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag är vi idag en stark aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad.

Luleå Miljöresurs står inför en spännande framtid där vi vill utveckla återvinnings- och avfallsverksamheten. Vill du vara med på resan mot det cirkulära samhället? Då är du den vi söker för denna befattning.

Ditt uppdrag:

Luleå har tagit klivet in i en mycket spännande och utmanande tid med stort fokus på hållbarhet och utveckling där Lumire utgör en viktig del. 

I rollen blir du ansvarig för att Luleås avfall tas om hand, återbrukas eller återvinns på bästa möjliga sätt. Lumire hanterar närmare 55 000 ton avfall per år som vi samlar in från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå. Vi driver fyra återvinningscentraler  och två avfallsanläggningar. Genom att delta och aktivt driva frågor inom samhällsutvecklingen med stort engagemang för hållbarhetsfrågor bidrar vi och du till att forma den framtida staden och landsbygden.

Inom Lumire har vi ett gemensamt och tydligt fokus på kvalitet, produktivitet/kostnadseffektivitet, utveckling och samverkan.

I uppdraget ingår att du:

I uppdraget ingår att du:

– Tar ett helhetsansvar för att utveckla, leda och driva det strategiska återvinnings- och avfallsarbetet inom Lumire men också för att samverka med ledningen samt andra interna- och externa intressenter för att nå gemensamma mål.
– Ansvarar för att utveckla och följa upp både befintliga och nya kunder och samarbetspartners inom området.
– Ansvarar för rapportering och tillstånd för verksamheten.
– Leder arbetet inom verksamheten och har det övergripande ansvaret för frågor rörande optimering av drift och underhåll, anläggningsutformning vid ny- eller ombyggnation samt övriga anläggningsrelaterade frågor.
– Ansvarar för att genomföra projekt inom verksamheten utifrån beslutad omfattning och inom beslutade tids- och kostnadsramar.

Till din hjälp har du en egen ledningsgrupp bestående av fyra direktrapporterande driftchefer och en affärschef  som i sin tur leder ca 50 personer i olika kompetensområden.

Du ingår i Lumires ledningsgrupp och rapporterar direkt till företagets VD.

Vem är du:

Vi söker dig som på ett nyfiket sätt vill utveckla verksamheten vidare och därigenom bidra till den gröna omställningen.

Du har förmåga att driva frågor med entusiasm och samtidigt med självklarhet ser mervärdet i att samarbeta med andra. Vi önskar att du har tillräcklig erfarenhet av ledningsfrågor för att kunna bidra till enhetens strategiska arbete, har en teknisk nyfikenhet och kan bidra med lösningar som är både kreativa, kostnadsmedvetna som lever upp till organisationens krav på kvalitet och säkerhet.
Din utbildningsbakgrund finner vi antagligen inom högskole-, universitets- eller motsvarande nivå inom relevanta områden. Alternativt har du en yrkeserfarenhet som kan bedömas vara likvärdig. 

Oavsett vilken roll våra medarbetare har på Lumire så trivs den som navigerar efter ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet och drivs av att skapa mervärde för kunder.

Vi söker en engagerad och utåtriktad person med intresse och förmåga att bygga och utveckla lag. Du har erfarenhet av ledarskap och att leda andra ledare.
Några nyckelord som blivande referenspersoner skulle framhålla om dig är ett gott ledarskap, en god kommunikativ förmåga, erfarenhet av strategiskt- och operativt arbete samt ekonomiskt intresse och förståelse.

För att trivas och bemästra uppdraget på ett framgångsrikt sätt tror vi att du är intresserad av utvecklingsfrågor och har ett sinne för affärsutveckling.  God kommunikation är en central del i uppdraget och det är därför ett krav att du talar och skriver flytande svenska.

Oavsett vilken roll våra medarbetare har på Lumire så trivs den som navigerar efter ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet, som drivs av att skapa mervärde för våra kunder.

Visst låter det intressant?
Läs mer om oss på lumire.se 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Rekryteringskonsult Peder Hansson på rekryteringsföretaget Terminalen Executive and Specialist Search.
Telefonnummer 073-026 80 30 eller via e-post peder.hansson@terminalen.nu

Om du är från annan ort och vill flytta till oss så hjälper vi självklart dig och din familj med dom praktiska frågorna som kan uppstå genom vårt samarbete med terminal5.nu.

Observera – eftersom Lumire bedriver en säkerhetsklassad verksamhet så krävs det att du innan anställning genomgår en godkänd säkerhetsprövning.


Välkommen med din ansökan senast den 8 augusti 2022 till www.terminalen.nu/rekryteringar
Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller brev.

Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller brev för denna tjänst.

Tjänst/spontanansökan

Ange den ev. lediga tjänst du söker till, eller vid spontanansökan, vad du önskar arbeta med.
Skriv gärna en personlig berättelse om dig själv.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Ladda upp din CV och annan relevant dokumentation. Filerna får vara i TXT, RTF, PDF, DOC eller DOCX-format.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.
Ladda upp ev. bild(er) Filerna får som mest vara upp till 10MB stora och i JPG eller PNG-format.