Bild på en grupp människor som står kring ett bord.

Möt våra medarbetare

Att jobba med hållbarhet som högsta prioritet har varit vår kärnverksamhet i många år. Som anställd på Lumire arbetar du med några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, avloppsrening och en hållbar avfallshantering. Det vi gör har betydelse både idag och i framtiden. På Lumire finns vitt skilda kompetenser, alla lika viktiga för att verksamheten ska fungera. Kanske är du nästa person att ta med dig dina värdefulla kunskaper och egenskaper in i företaget? Du är välkommen att söka någon av våra intressanta tjänster eller lämna en spontanansökan.


Här får du möta några av våra medarbetare

Hanna Thelin

Kundservice

Att jobba i kundtjänst med att svara på frågor, hantera ärenden och finnas som första kontakt till kunden är delar av Hannas vardag på Lumire.

Som kundservicemedarbetare är det bra om man tycker om att prata med människor och ge god service vilket är något som Hanna passar väl in för. Vidare berättar Hanna att det är bra att kunna arbeta strukturera och att tycka om att ha ett varierat jobb, för den som jobbar med Kundservice.

– Det roligaste med mitt jobb är att arbetsuppgifterna kan variera mycket från dag till dag. Vi hanterar frågor som rör allt möjligt så därför lär man sig också mycket om olika saker, berättar Hanna Thelin.

Porträttbild på Lumires kundtjänstmedarbetare Hanna Thelin
Porträttbild på Lumires VA-Vatten- och avfallsingenjör Carolina Lundqvist

Carolina Lundqvist

Vatten- och avloppsingenjör

Carolina jobbar som vatten- och avfallsingenjör med fokus på dricksvattenkvalitet vilket innebär att hon övervakar att det kommunala dricksvattnet håller en jämn och god kvalitet i enlighet med Livsmedelsverkets krav, från vattenverk till konsumentens kran. I Carolinas arbete ingår allt ifrån provtagning på dricksvattnet hos konsumenter till arbete med vattenskyddsområden, riskanalyser och krisberedskap.

– Kombinationen med att både jobba ute i fält och på kontor är något jag verkligen gillar med mitt arbete. Jag kan styra min tid själv till stor del och arbetsdagarna kan se väldigt olika ut. Man är med där det händer samtidigt som man jobbar med förebyggande kvalitetsarbete för att skydda vårt dricksvatten, berättar Carolina och fortsätter:

– Dricksvatten är vårt mest kontrollerade livsmedel och det ställs höga krav på dess kvalitet. En bra vatten- och avfallsingenjör som har fokus på kvalitetsarbete behöver därför vara noggrann, kunna planera och ändra planerna när eventuella avvikelser och plötsliga driftstörningar måste hanteras skyndsamt. Då jag har mycket kundkontakt är det även viktigt att vara lyhörd och kunna kommunicera på ett begripligt sätt, berättar Carolina Lundqvist avslutningsvis.

Hannu Kantojärvi

Miljöarbetare, återvinningscentralen

Som miljöarbetare i mer än 20 år har Hannu Kantojärvi stor erfarenhet av hållbarhetsarbete. Under ett antal år ingick han i gruppen som arbetat fram den den nyaste återvinningscentralen i Luleå, Risslan.

– Vi i vår arbetsgrupp har varit på studiebesök i Jönköping och Motala för att få idéer till nya återvinningscentral, Risslan. Vi såg på hela deras upplägg, och kompletterade med våra erfarenheter från Kronan:

– Det är vår uppgift att hjälpa och lära Luleåborna att sortera. Vi vill hjälpa människor genom att de ska känna sig motiverade att sortera, och det behöver ske genom ett vänligt bemötande, berättar Hannu Kantojärvi.

Bild på en man som står framför en blå container och en röd skylt med texten impregnerat trä