per_ekervhen

Ny VD till Luleå Miljöresurs AB

Styrelsen för Luleå Miljöresurs AB, Lumire, har anställt Per Ekervhen som ny VD. Ekervhen tillträder tjänsten den 1 mars och ersätter tidigare VD Erik Öhrling som lämnat den 20 januari 2020.


Per har de senaste åren arbetat som produktions- och logistikchef inom Lumire och har efter att Erik Öhrling avslutat sin anställning arbetat som tillförordnad VD. Tidigare har Per varit anställd som affärschef inom Samhall. Han har även arbetat som produktionschef inom Postnord såväl i Luleå som i Göteborg.
– Styrelsen ser fram mot ett bra samarbete med Per Ekervhen som VD för att fortsätta utvecklingen av Lumire. Där kommer utmaningarna bland annat att vara det nya ansvaret för återbruk/återvinning inom Luleå kommun och att stärka Lumires position i kommunen inom miljöfrågor, säger Staffan Ek, styrelseordförande för Luleå Miljöresurs AB.

För de idrottsintresserade är Per känd som en f.d. fotbollsspelare som bland annat har spelat i IFK Luleå och Västra Frölunda IF, där han även haft rollen som lagkapten.

För mer information, vänligen kontakta:
Staffan Ek ordförande i Luleå Miljöresurs AB
070 - 553 91 72
staffan-ek@telia.com

Sidan uppdaterad: 2020-02-25