Samlat ger julpop-up på flygplatsen

Ett nytt grepp har testats av Lumires second hand-butik Samlat under 14 – 15 december i samverkan med Swedavia – en tillfällig butik, en så kallad pop up med endast second hand-prylar som kan få bli hållbara julklappar för resenärerna på Luleå Kallax Airport. Allt för att den som reser nu i jultid ska kunna köpa med sig hållbara julklappar i form av second hand. Lumires hållbarhetsstrateg och miljöpedagog Veronica Wendin (se till vänster på bild ovan tillsammans med Petra Sundkvist, miljöchef på Swedavia) förklarar: ”För oss inom Lumire och våra second hand-butiker Samlat och på Hållbarhetshuset jobbar vi för en mer hållbar konsumtion i Luleå. Vi söker också alltid nya vägar för att fler ska upptäcka hur smart – och roligt – det är med second hand.”


Med en dryg vecka kvar till julafton ställer Lumire och second hand-butiken Samlats Veronica Wendin och Francesca Mantea i ordning bordet där de har med sig väl utvalda, preälskade julklappar. Syftet med att delta är att lyfta hållbarhet och vara synliga på alla möjliga platser för att nå ut till så många som möjligt – för att fler ska upptäcka second hand och butiken Samlat som finns på Köpmantorget i Luleå. Veronica Wendin säger angående det nya upplägget:

– Vi har mött massor av positiva reaktioner! Både från nya kunder som inte visste vilka vi var eller att vi fanns men också från några stammisar som blev oerhört glada att vi var där. Även personalen här på flygplatsen har varit mycket positiva. Det är roligt att få vara ute och prata hållbarhet med olika typer av människor, utan pekpinnar.

På bilden nedan ses Lumires Francesca Mantea tillsammans med Petra Sundkvist, Swedavia.