Vattenläcka på Tingvallsvägen
Se driftinformation >>

Smarta tips från Lumires Kundservice

Är du i flyttartagen, till eller från en villa eller fritidshus? Då är det viktigt att genomföra ägarbyte som hanterar vattenförbrukning samt avfallshantering, och eventuellt slam. På Mina sidor finns en blankett som både nya och gamla ägare ska skriva under. Nu under hösten delas matavfallspåsar ut till alla villor i Luleå och för dig som längre fram behöver en extra rulle påsar till matavfall, tipsar Annica Sundberg på Lumires Kundservice om att dessa finns att hämta på våra återvinningscentraler, Medborgarkontoret i Råneå, second hand-butiken Samlat och Returpunkt Centrum.


Berätta mer – Lumire har numera huvudkontoret på Ytterviken i Luleå!

– Det stämmer, här sitter drygt ett hundratal kollegor som arbetar med en rad olika områden och uppgifter; förutom vi på Kundservice finns här projektledare, ekonomi, vd och kommunikation bland annat. Vi har flyttat in under hösten och trivs jättebra med den fina second hand-inredningen, säger Annica Sundberg.

Förutom det nya huvudkontoret på Ytterviken i Luleå, som är nedanför Mjölkuddsberget på väg mot universitetet finns Lumires verksamheter på en rad ställen runt om i staden. På Storheden finns verksamhet med fokus på avfall och återvinning, det finns ett vattenverk i Gäddvik och ett avloppsreningsverk på Uddebo, Svartön. Dessutom finns återvinningscentraler och en avfallsanläggning samt second hand-butikerna Samlat på Köpmantorget och Hållbarhetshuset inom Risslans område.

Så kommer du i kontakt med Lumires kundservice:

– Mejl, alltså e-post är den vanligaste och viktigaste och vi svarar allra oftast inom en arbetsdag. Tipsar också om Mina sidor, där man kan göra ändringar, beställningar, vattenförbrukning och fakturor bland annat. Förstås önskar vi att alla laddar ner vår nya app, som även ger tips om sortering och när avfallsbilen kommer nästa gång på besök! Det går också fint att ringa oss. För dig som ser ett behov av att träffas med oss på Kundservice, går det fint. Börja med att kontakta oss via mejl eller telefon, säger Annica Sundberg och lägger till:

– Just nu delas matavfallspåsar ut inom Luleå kommun till alla villor vilket sker varje höst. Skulle det vara så att man behöver en extra rulle någon gång går det fint att hämta på våra återvinningscentraler, Medborgarkontoret i Råneå, Samlat och Returpunkt Centrum.

Vad är det bästa med Lumires kunder?

– Så trevliga och kommer med massor av bra inspel, tips och idéer. Vi får många bra frågor som gör oss till ett bättre bolag, vilket vi är tacksamma för, säger Annica Sundberg avslutningsvis.