Succé för klädbytar­dagen!

Rekord. Inte mindre än 550 besökare som hjälpt oss se till att 5000 plagg cirkulerar vidare, vilket gör gott för miljö och den egna plånboken. Lumires Teamledare Evelyn Lindgren tackar alla besökare som tålmodigt väntat i kö och även visat vänlighet till varandra inne på Vetenskapens hus. Några som var på plats och gjorde fynd var åtta-åriga Meizy med mamma Linda och mormor Birgitta (bilden):


– Jag tycker det är jättesmart, för mycket är dyrt och det är bra att man kan lämna in kläder som man inte ska ha kvar, och hitta nya här. Jag har hittat typ en miljon grejer här som är fina, säger Meizy och mamma Linda lägger till:

– Det är ju väldigt bra att hitta barnkläder, vi var här även ifjol. Saker som min dotter har växt ur kan vi lämna ifrån oss och så hittar vi nytt. Mormor Birgitta är också positiv:

– Så mycket fint till Meizy som finns här, och ser man det i ett större perspektiv är det mer än kläder som man kan byta med varandra – varför inte prylar också?

Det var tredje gången på drygt ett år som Lumire tillsammans med Naturskyddsföreningen i Luleå anordnade klädbytardag i Vetenskapens hus. De två tidigare eventen under 2022 drog hundratals människor med tusentals kläder som bytte ägare, men att intresset var ännu större denna gång hade Lumires Evelyn Lindgren (bild ovan) lite på känn:

– Vi är så oerhört nöjda med dagen, och något spända då kön ringlat lång idag – vi vill ju att alla ska få plats och känna att de har en chans att hitta sånt som behövs! Vi har fått in oerhört mycket kläder även i förskott, och har sett att många har taggat varandra i sociala media och tipsat om dagen, vilket vi är väldigt glada över. Jag vill rikta ett stort tack till alla som varit med, som väntat tålmodigt och som visat så mycket vänlighet till varandra under klädbytardagen. Att vi blir så många som gör detta tillsammans är fantastiskt, säger en glad och nöjd Evelyn Lindgren avslutningsvis.