Vattenläcka på Tingvallsvägen
Se driftinformation >>

Vårens stora klädbytardag – 23 april

På lördag 23 april är det dags för en klädbytardag i Luleå, på Vetenskapens hus. Det är vi på Lumire och vår second hand-butik Samlat som tillsammans med Naturskyddsföreningen i Luleå bjuder in till en dag där du kan lämna in kläder som inte längre används, som är hela och rena och som kan komma någon annan till nytta. Och för att det ska kunna kallas bytardag, ingår det förstås att du även får välja bland de vår- och sommarkläder som andra lämnat in.


Är du nybörjare vad gäller klädbytardagar? Här kommer en genomgång:

Mellan klockan 10.00 – 11.45 lämnar du in dina kläder som är till barn och, eller vuxna som du önskar byta på Vetenskapens Hus i Luleå, där vi håller till hela dagen. Ingen föranmälan krävs, och du får lämna in så många plagg du vill, så länge de är hela och rena och passar för vår och sommarväder. Vi tar inte emot smycken, bälten, accessoarer eller sjalar. När du lämnat in kläderna får du en inträdesbiljett till själva bytestiden.

Klockan 12.00 – 15.00 byter vi kläder med varandra. Här ger din biljett dig möjlighet att välja max 10 plagg.

Plats: Vetenskapens hus på Storgatan 53 i Luleå.

Klädbytardagen är gratis och arrangeras av Naturskyddsföreningen Luleå tillsammans med Lumire, Luleå Miljöresurs genom second hand-butiken Samlat och i samarbete med Studiefrämjandet och Region Norrbotten. Kvarvarande kläder vid dagens slut skänks till second hand-butiken Samlat och dess samarbetspartners.