Vattenläcka på Tingvallsvägen
Se driftinformation >>

Hållbar­hets­­huset på Risslan öppnar 12:e feb kl 10:00

Bara under januari månad kommer fler än 10 000 besök att räknas in på nya återvinningscentralen Risslan. Många Luleåbor har frågat när second hand-butiken Hållbarhetshuset öppnar. Nu är det klart att invigning sker lördag den 12 februari klockan 10.00.


Ända sedan vår senaste återvinningscentral Risslan öppnades i december har vi fått frågor om när Hållbarhetshuset öppnar. Vi är glada över att vi är många som längtar. Det jobbas fortfarande för fullt, men nu närmar sig invigning vilket blir på lördag den 12 februari klockan 10.00. Öppettiderna framöver kommer vara lördagar 10.00 – 16.00, tisdagar och torsdagar 10.00-18.00 förutom vid exempelvis helger och röda dagar. Håll gärna koll här på vår webb för att se eventuella avvikelser.  

Illustration av hållbarhetshuset
Illustration: Lisa Wallin

600 kvadratmeter återbruk

Hållbarhetshuset, som är ritat av arkitektbyrån Nordmark & Nordmark i Luleå kommer att fungera som en second hand butik där hela och rena kläder, saker och ting som är inlämnade på återvinningscentralerna kommer till nytta igen. Pre loved eller återbrukat innebär att sakerna får ett längre liv hos nya ägare vilket är till nytta för både människor och miljö.

– Vi ser ett stort intresse från Luleåborna gällande att både lämna in men också att köpa second hand. Det är många som redan varit och ryckt i dörren till Hållbarhetshuset. Många besöker redan vår systerbutik Samlat inne i stan, och här på Risslan får vi ytterligare 600 kvadratmeter som också kommer att användas för inspiration, föreläsningar och träffar när det funkar framöver, säger Jenny Widmark, Hållbarhets- och kommunikationschef på Lumire.

Utlovar inspiration och nytta

När vi nu öppnar Hållbarhetshuset innebär detta ännu mer cirkulärekonomi för Luleåborna. På Risslan finns både inlämning i  vår återbruksmottagning  som finns uppe på rampen där vår personal tar emot det som Luleåborna vill lämna vidare till någon annans nytta. I Hållbarhetshuset kommer sedan allt upp på plats, och vi törs lova både inspiration och nytta.

Jenny Widmark Hållbarhets- och kommunikationschef Lumire