Slow fashion på Veten­skapens hus – Johanna Leymann på besök

Torsdag 22 september klockan 18.00 är det dags för Johanna Leymann (bilden ovan) att äntra scenen på Vetenskapens hus. Inbjuden av oss på Lumire kommer hon att hålla en inspirerande och lärande timme om hållbart mode som kommer ge nya insikter och ny kunskap. (foto: Linnea Jonasson Bernholm)


Johanna Leymann är en oberoende opinionsbildare inom hållbart mode som verkar som influenser, föreläsare och författare. Nu bjuder Lumire in till en öppen föreläsning och Jenny Widmark, Hållbarhets- och kommunikationschef berättar om varför valet föll på just Johanna Leymann:

– När det gäller textil och mode är Johanna Leymann väldigt kunnig gällande att väva in det i hållbarhet som helhet. Allt från vad som menas med ett hållbart samhälle, och hur man får in intresset för mode i dessa frågor. Hon ser på hela perspektivet; klädindustrin, mode, vad som händer när någon köper ett nytt plagg inklusive situationen för den som producerar kläder. Jag tycker att hon har ett fint helhetsgrepp.

Jenny Widmark, Hållbarhetschef- och kommunikationschef på Lumire ser fram emot torsdagens föreläsning med Johanna Leymann på Vetenskapens hus.

Vilka förväntningar har du på föreläsningen?

– Att vi i publiken ska få en insikt i vad hållbar modekonsumtion innebär. Få en tankeställare och inspiration. När jag lyssnade på Johanna Leymann vid ett tidigare tillfälle ledde det till att jag fick ny kunskap, och att jag ifrågasatte modeindustrin på ett för mig nytt sätt. Kanske finns det något i min garderob som redan ger mig det jag egentligen söker? Ofta finns svaret där.

Johanna Leymann själv vill också skicka en hälsning i förväg:

– Hållbart mode: om du frågar mig är det världens intressantaste och bästa ämne. Så gissa hur skoj det känns att få snacka det med er på Vetenskapens hus i Luleå! Vi ses den 22 september!

Vill du boka plats för dig och dina vänner? Eventet är kostnadsfritt men antalet platser är begränsat. Du bokar här: http://simplesignup.se/private_event/194751/c15d6d4f17