Ändrad tömningsdag v25
Se driftinformation >>

Förjul med vildingar på Hållbar­hetshuset

Tidigare i veckan mötte vi Lumires Evelyn Lindgren och Anna Karlsson, VildaKidz (bilden) som samlade ihop inte mindre än 120 vildingar med föräldrar på Lumires Hållbarhetshus för julmys och julklappsutdelning. Tack vare julklappar som Luleåborna lämnat in  på Hållbarhetshuset och Samlat samt ett upplägg från Lumire fanns ett dignande julklappsbord på plats vid jultomten. Dessutom bjöds det på sockervadd och fika.


Anna Karlsson, VildaKidz – berätta mer om dagens upplägg!

– Varje barn får julklapp av tomten, dessutom följer en påse med hem som innehåller en matpresentkort och de får fylla påsen med grejer från Hållbarhetshuset. Vi har också fått ihop mat från matsvinn från affärer runt om i stan, som vi får ge vidare. Hela tänket för dagens aktivitet handlar om hållbarhet, på olika sätt, förklarar Anna Karlsson och lägger till:

– Det är ett superbra upplägg, det är guld att få hjälp av Lumires Evelyn Lindgren och alla hennes nissar, jag menar förstås kollegor. Vi gör tre till fem aktiviteter per dag för barn och familjer under november och december, över hela Norrbotten. Att få draghjälp är toppen för oss.

Varför är detta samarbete viktigt för Lumire?

– Helt enkelt för att vi vill vara hållbara inom olika områden; miljö, mat och inte minst socialt. Det är viktigt att få nå ut i vårt samhälle på olika sätt och vis. Det allra roligaste är att se alla glada barn – det slår allt!, säger en nöjd Evelyn Lindgren om samarbetet med VildaKidz, säger Evelyn Lindgren.

Sist men inte minst – hur har ni lyckats få med jultomten innan julafton?

– Jag kan tyvärr inte berätta allt, men vi har lyckats få till en deal, säger en hemlighetsfull Evelyn Lindgren avslutningsvis.